Raising Child

Word de opvoeder die jouw kind nodig heeft!

Gaat dit bij jullie thuis ook zo?
'Voor de zoveelste keer... Ruim je zooi op, ga op tijd slapen, doe nou eens wat ik zeg, waar zitten je oren?!'

Als opvoeder wordt iedere dag een beroep gedaan op jou als ouder/coach/verzorger/schoonmaker/planner/huiswerkbegeleider/aanmoediger/bemiddelaar/rechter/
rommelruimer. Opvoeding vraagt veel van je uithoudingsvermogen en tact. Zeker na een dag hard werken is het een hele uitdaging in verbinding met je kind te blijven.

Als ouders misten wij regelmatig de tools, feeling en zelfvertrouwen om in het spitsuur uitbarstingen te managen. En waar leer je eigenlijk hoe het 'hoort' behalve van het voorbeeld wat je zelf kreeg? Opvoeden spiegelt alles in jou wat onvolkomen is en dat doet wat met je. We worstelden met het 'goede' te doen en in verbinding met ze te blijven. Twijfels kwamen boven als we geen grip kregen op het gedrag van onze liefjes. Je wilt het harmonieus en gezellig houden, maar de realiteit is (te) vaak anders. Onhandelbare kids, schreeuwende ouders, paniek in de tent. En dat doet pijn, want als ouder houd je echt van je kids! 

Je hebt behoefte aan je kind zo goed mogelijk te begrijpen, zodat je je geduld niet verliest. Je wilt de handleiding ontdekken om te zorgen dat het steeds beter met hen gaat. Hiervoor kan goede informatie - het liefst wetenschappelijk onderbouwd een sleutel zijn naar meer vrede en minder uitbarstingen. Wil je het beste in je kind naar boven halen?  

Hiervoor is een unieke mogelijkheid van de Flow-in College Raising Child. Speciaal ontwikkeld vanuit onze expertise als gedragsspecialist en ervaringsdeskundigen, om jou te laten ervaren hoe je altijd met het hart van je kind in verbinding kunt blijven. Want opvoeden gaat over samen. We zoeken heelheid van ons eigen hart waarbij onze inspiratiebron Jezus is. We zijn geroepen om elk kind te 'zien' en zich geliefd en te laten weten. 

Inhoud
Je ontdekt hoe je het gedrag van je kinderen kunt ondertitelen en sleutels te vinden die je helpen in hartsverbinding met je kind te blijven. Het resultaat is dat je je kind dan kunt laten meebewegen met jouw flow, door de bril van behoeften en prikkelverwerking. Je leert hoe je passend grenzen kunt stellen, je leert om te gaan met de (soms heftige) emoties van je kind en jezelf, gaat met elkaar in gesprek over 'wat werkt' en over kinderen met 'Special Needs'. 

Kortom: je duikt in de wondere ontwikkeling van jouw kleintje tot puber! 

Avond 1 - Jouw kind
Deze tijd vraagt van ons als ouders andere vaardigheden dan die jij van jouw ouders meekreeg. Daarvoor is het handig overzicht te hebben in waar jouw kind van groeit tot het mooie unieke mens wat je hem graag ziet worden. Daarom gaan we langs de ontwikkelingsgebieden en -fases van jouw kind en wat die van jou als ouder vragen.
Je leert over de basisbehoeften van je kind in relatie tot emoties en hoe je je kind veiligheid geeft door duidelijke sensitief grenzen te stellen. Tot slot bespreken we naar aanleiding van jullie vragen 1001 struggles die je met al je goede bedoelingen tóch elke dag tegenkomt, zoals schermtijd, opruimen, bedtijd en vriendjes.  

Avond 2 - Jullie gezin en jij als ouder
In deze avond staan jouw gezin en jij als opvoeder centraal. Onze kinderen kunnen hun aanpak niet veranderen, wij wel! Je ontdekt over jullie krachtbron en valkuilen van je overtuigingen en eigen opvoedingsvoorbeeld. We maken een test om jouw opvoedstijl te ontdekken en daarnaast brengen we specifieke functies van vader/moeder en je plaats in de kindrij in kaart. Tot slot inspireren we jullie met praktijkvoorbeelden en -blunders in gezinsregels in verhouding tot hartsrelatie en geloofsopvoeding.

Avond 3 - Special Needs
De laatste avond gaat over kinderen met Special needs. En wees eerlijik: dat is toch eigenlijk elk kind?! Jij wordt als expert en specialist van jouw kind deze avond toegerust om met de 'bijzonderheden' van je kind om te gaan. Van pittige peuter tot driftige prépuber. Strongwilled, 'bestickerd' met ASS, ADHD, hooggevoeligheid, onzeker en misschien wel hoogbegaafd. Jouw vragen en 'uitvindingen' staan de tweede helft van deze avond centraal. 

Voor wie?
Deze college is bedoeld voor alle partners die hun kind beter willen 'leren lezen' in zijn behoefte en effectief wil kunnen aansturen. We richten op de leeftijd van ongeveer 2 tot 12 jaar.  

Deze cursus is gericht op ouders die sámen hun opvoeding willen 'uitlijnen' en daar tijdens de Raising Child College met elkaar over in gesprek willen gaan.
Elke avond is er dating-time waarin je samen met je partner in een afgesloten ruimte over prive zaken kunt spreken. In principe hoef je niets te delen met anderen. 
Mocht je eigen partner niet mee kunnen of willen, kun je ook met een vriendin of vriend te komen. 

Wij garanderen je dat je geen spijt zult krijgen van deze investering!

Data:
3 donderdagavonden
19, 26 januari en 2 februari 

Tijd:
20.00 - 22.00 uur (inloop 19.45)

Investering:
Pilotprijs voor 2 personen: €125 voor de hele serie!

Naast krachtig onderwijs en tijd samen ontvangen jullie een compleet verzorgde avond waarbij alle hapjes en drankjes zijn inbegrepen.

Omdat deze college een pilot is, is de prijs erg laag.
Hiervoor vragen we je jullie commitment om alle avonden aanwezig te zijn en vul je na iedere avond een vragenformulier in wat ons helpt de kwaliteit te verbeteren. 

Plaatsen: 
Maximaal 15 stellen

Locatie: 
WebNL, Deltageul 101 Stellendam (slechts 30 minuutjes vanaf Rotterdam!)

Inschrijfformulier